Изложба живопис „25 юли“ на Георги Петров

New York I love youВсяка нова изложба на Георги Петров е среща с другостта, която художникът е стигнал, в която е вмъкнал поне едно ново усещане за света в себе си и извън него – в багра, в мазка, в нюансите на бялото и черното, в аромата на цветосъчетания, които привличат, стъписват, заковават зрителя на крачка от едно случване, наречено среща със себе си, тайнствено прочитане на другия до тебе, на една далечна близост, на сродна душа…

Такава е и настоящата изява на Георги Петров с непретенциозното заглавие „25 юли“. За запознатите отблизо с художника то е знаково – бележещо рождения ден на автора, но не просто поредният, а денят на Христовата възраст.

Двойния си празник Георги Петров посреща момчешки усмихнат, с една невидима, но осезаема височина на мисълта, на житейската си философия. Пред него са удивителните на постигнатото и непостигнато, на пожеланото и нежеланото, на утвърждаването и отрицанието в определено по-отявлена категоричност.
В апогея на силите си, на своята осъзнатост и постигнатост, художникът ни посреща със своите нови 21 живописни платна – все така млад, талантлив и верен на себе си.

Да го срещнем – на 25 юли в галерия Минерва в Гранд Хотел София от 18 часа.
Изложбата ще продължи до 19 август.
 

Новини от ателието

Желаете ли да получавате известия за нови картини и изложби на художника?